מקרר תעשייתי הוא מוצר הכרחי עבור כל עסק בתעשיית המזון .
הן מבחינת שמירת המזון מהתפתחות של חיידקים , שמירה על טריות המזון ועוד..
כל עסק צריך לשמור על איכות המזון ולשמור על טמפרטורת מזון בטוחה עם פתרון של קירור מתאים
מה כדאי לבדוק ולשקול לפני בחירת מקרר?
1 . להיכן המקרר אמור להיכנס?
מבנה העסק יקבע את מיקום המקרר בתוך המטבח .
להלן כמה קריטריונים מרכזיים למיקום של המקרר:
א. סקור את התפריט:
מהו סוג הבישול שהטבח מתכוון להכין? כמה שטח פנוי יש? אילו מצרכים בתפריט ידרשו הקפאה ואילו ידרשו קירור?
בדוק את כמות המוצרים הלא מבושלים והמאכלים בתפריט שאמורים להיות מבושלים מראש.
מהי כמות המזון המוגש באופן יומיומי, שבועי וחודשי .
ב. תכנון מראש:
כיצד האוכל מוצא מהמקרר להגשה? האם מוציאים את המזון מהמקרר אל פס ההכנה או אל המטבח? ואיך הם מוחזרים אל המקרר.
האם המקרר נמצא קרוב אל המטבח או אל הגריל ? עד כמה האוכל הלא מוכן נגיש אל קו הייצור?
איך אתה מגיש את האוכל ללקוחות שלך – האם השירות מלא או עצמי? האם יש צורך בחדר קירור?
2 . בחירת הגודל
מקררים ומקפיאים מגיעים בכל הצורות והגדלים
סוגי מקררים:
חדר קירור
מקררי עומדים
מקררים דלפקים
עמדת הכנה
ציוד לבר
שים לב אל התא הפנימי. כמה שטח אחסון יש בתא?
פעמים רבות המידות החיצוניות זהות והשטח הפנוי בתא הוא שונה.
ישנם יצרנים רבים של מקררים. בדוק את האחריות ואת המותג , מנף זאת כדי לבדוק את האיכות הטובה ביותר במחיר הטוב ביותר. רשימת דירוג האנרגיה של המוצר הוא קריטי.
וודא כי יש לך את המקרר עם הדירוג הטוב ביותר ועשה זאת שיקול מרכזי בעת בחירת המקרר שלך. מקררים תעשייתיים הנמצאים בדירוג גבוה יותר הם בעלי 30% סיכוי להיות יעילים יותר ממקררים שלא נמצאים בדירוג זה.
3 . מיקום המעבה
הרכיבים של המקרר שומרים על הקור של האוכל בתוך המקרר. בדוק את מיקום המעבה האם הוא למעלה או למטה. לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות התלויים במיקום שלהם. המעבה במיקום התחתון לרוב נבחר בשל הנוחות והתחזוקה, נגישות טובה יותר ופחות מאמץ בתנאים של חום. לרוב מעדיפים את התצורה של המעברה העליון מכיוון שהם לוכדים פחות אבק ולא נותנים לאוויר החם לחדור לתא כאשר הדלתות פתוחות.
לשניהם יש יתרונות וחסרונות, לכן יש לשקול את שתי האופציות ולהחליט מה מתאים יותר עבור העסק שלך.
סוגי מקררים נפוצים
מקררים עומדים – המקרר התעשייתי הוא בעל מדפים נמוכים כדי לאפשר נגישות קלה למזון. הם בדרך כלל עומדים ישר והם בעלי 1-4 דלתות .
מקררים דלפקיים – המקרר הדלפקי מיועד לרוב לפסי ייצור ועמדות הכנה. הם בעלי משטח עבודה מתאים בחלק העליון ומקרר לאחסון בתחתית.
מקרר עגלות – למקררים אלו אין מדפי קירור ובעלי חלל פתוח. יש להם משטח רצפה שטוח כדי שהעגלות יועלו להיכנס פנימה ביתר קלות.
חדרי קירור – חדרי קירור נועדו לאחסון של כמויות גדולות של מזון כך שניתן יהיה לנוע בתוך המקרר בצורה חופשית. המדפים הנגישים נועדו כדי לראות את כל המצרכים באופן מיידי .
מידע שימושי נוסף:
יש לבדוק מבנה הדלת – הדלתות יכולות להיות מנירוסטה או מזכוכית בגובה מלא או מחולק. דלתות הנירוסטה הן מבודדות יותר וקלות יותר לניקוי .לעומת זאת דלתות זכוכית מאפשרות לראות מה
נמצא במקרר. דלתות מחולקות הם בדרך כלל יותר אפקטיביות מבחינת האנרגיה, אבל זה עשוי
להשפיע על שטח האחסון .
רצפה לחדר קירור – הלחות והמיקום של חדר הקירור ישפיעו על האופן בו היחידה תוגדר.
במקומות עם לחות גבוהה, הרצפה צריכה להיות מבודדת כדי להבטיח שהרצפה לא הופכת להיות דביקה וזאת על מנת למנוע סכנת החלקה.
רצפת הבטון יכולה להיות מבודדת כבר במהלך ייצור המכשיר והיצרן יכול להציע רצפה מבודדת כחלק מהמכשיר עצמו .
גלגלים או רגליים? – רוב המקררים והמקפיאים התעשייתיים יכולים להגיע עם גלגלים או רגליים.
הגלגלים מאפשרים למקרר לנוע בקלות ממקום למקום לצורך תחזוקה שוטפת וניקיון.
"מונעי הזעה" – מקררים ומקפיאים תעשייתיים מגיעים מצוידים עם מונעי הזעה. מנגנון זה מאפשר חימום חיצוני של המכשיר וזאת כדי למנוע התעבות על הדלת.
מנגנון זה חיוני בעיקר בקיץ או באזורים בעלי לחות גבוהה.
אטמים – וודא כי האטם של הדלת תקין ובמצב טוב. כאשר אטם הדלת ישן או קרוע, הוא לא מתפקד טוב והוא מאפשר לאוויר לח להיכנס אל המקרר ובכך מגביר את צריכת האנרגיה ועלול
לגרום לאוכל להתקלקל. כאשר יש הצטברות של קרח על המדפים ועל המוצרים כנראה שהאטם של הדלת כבר שחוק.
ניקיון – יש להקפיד על ניקוי המקרר, באופן קבוע, מבפנים ומבחוץ..