תנור תעשייתיממש כשם שלתנור יש תפקיד חשוב במטבח הביתי, כך גם לתנור התעשייתי יש חשיבות רבה במוסד שבו הוא נמצא, ולו כי הוא אמור להעניק שירות תדיר לקבוצה משמעותית של אנשים. על כן, כשמדובר על ציוד מקצועי למטבח המוסדי, יש לבחור נכונה את הציוד המתאים ביותר. רצוי אף להשקיע בתנור איכותי על מנת שלא יתגלו בעיות מיותרות ברגע הכי פחות מתאים. ראשית נציין שכיום ניתן למצוא בקטגוריית "תנורים תעשייתיים" מבחר גדול, ועל כן אם מבקשים לבצע השוואה מושכלת, הרי שיש להתייחס למפרט הטכני.

 

לקטלוג תנורים תעשייתיים של וורולקר – לחצו כאן

 

סוגים

כאמור יש מגוון גדול של תנורים תעשייתיים ועל כן נציין כמה מהם: יש תנורי התכה עבור זכוכית – כאשר יש כאלו שמיועדים עבור לקוחות פרטיים שעוסקים באומנות ויש כאלו שיותר מותאמים לצרכי התעשייה. כאשר עומדים לרכוש תנור שכזה, יש להשוות לאיזו טמפרטורה מקסימלית ניתן להגיע, כמה הוא יודע לבודד, מהם כיווני הקרינה, כיצד עובדים עם אמצעי הבקרה וכדומה. מכאן נעבור לתנורי קרמיקה שלרוב מיועדים לשרוף עבודות אמנות. יש לקחת בחשבון שתנורי שכאלו עשויים להגיע ל12000 מעלות, כאשר גם במקרה זה יש לבחון טמפרטורה מקסימלית, כיווני קרינה וכושר בידוד.

הכוונה חשובה

לצד תנורי התכה וקרמיקה, גם יש תנורי אפייה, תנור ייבוש תעשייתי ואף תנורי חימום מעבדתיים. כאשר מדובר על תנור אפייה עשייתי, כמו תנורי פיצה למשל, יש לבחון כמה מגשים ניתן לשים בו בזמן, האם קיימת הפרדה בין המשטחים, מהו הספק העבודה, אלו תכניות נכללות וכדומה. באשר לתנורי ייבוש, יש לבחון את הנפח הפנימי ואת מערכת הבקרה, ובאשר לתנור מעבדתי, יש לבחון את כמות ואופן אזורי החימום ואת מערכת הבקרה. לסיכום נציין שהמבחר קיים ועל מנת לקבל החלטה מושכלת, מומלץ לרכוש במקום שמחזיק היצע מגוון לצד אנשי מקצוע שיודעים להכווין כל לקוח אל עבר הרכישה האידאלית ביותר.